De door de wol geverfde misdaadverslaggever Jack McEvoy denkt inmiddels te weten hoe je met de dood moet omgaan. Totdat hij wordt geconfronteerd met de zelfmoord van zijn enige broer: zíjn dood is anders… Zijn broer kan hij maar één keer verliezen…
Jack kan die zelfmoord niet begrijpen. Hij wist dat zijn broer, een inspecteur bij Moordzaken, het moeilijk kon verkroppen dat hij een brute moord nog niet had opgelost. Maar zou hij zich daarom van kant maken? Jacks instinct zegt hem dat hier iets niet klopt. En zijn professionele drijfveer om de onderste steen boven te krijgen wordt nu gevoed door persoonlijke motieven.
Zijn verlangen naar gerechtigheid is ontembaar, maar de risico's die Jack neemt zijn onverantwoord. Ineens staat hij midden in een razend spannend psychologisch drama en is hij zijn eigen leven niet meer zeker.
*****
Michael Connelly studeerde journalistiek met als bijvak Creatief schrijven. Vanaf 1981 werkte hij als misdaadverslaggever en in 1986 werd hij zelfs genomineerd voor de vermaarde Pulitzer Prize voor een artikel over een vliegtuigongeluk. En toen kon hij aan de slag voor de Los Angeles Times. In 1992 debuteerde hij dan met zijn eerste thriller en sindsdien heeft zijn schrijverspen niet stilgelegen.
De dichter is zijn vijfde boek en het eerste van de drie tot nu toe met Jack McEvoy in de hoofdrol. In het overgrote deel van zijn boeken is rechercheur Harry Bosch de hoofdpersoon en dan zijn er nog enkele boeken met Mickey Haller. Ze figureren ook in elkaars boeken.
Het is toch altijd een beetje feest om een Connelly te lezen voor zover ik er al gelezen heb, want dat zijn er nog niet zo heel erg veel, is het spanning troef. Ook nu heeft hij weer een heel interessant verhaal uit zijn hoed getoverd waar je alleen maar van kan genieten, van het begin tot het einde, of toch bijna het einde. Dat was het enige minpunt in feite. Deze wending zag je van verre afkomen en de lezer blijft dan toch ook enigszins met een hongertje zitten wat betreft de verklaring van de misdaad.
Verder dus echter niets dan lof voor dit boek, goede plot, op tijd en stond een verrassende plotwending, beetje humor af en toe, vlotte pen. Connelly behoort zeker tot mijn favorieten-lijst van auteurs, met een boek van hem kan het gewoon niet mis gaan.
Uitgeverij: Boekerij (2009) - 480 blz.
Oorspronkelijke titel: The Poet (1996)
Vertaling: J.J. de Wit-Kliphuis
Geen opmerkingen:
Een reactie posten