maandag 22 januari 2024

De handlanger - Steve Cavanagh

Getrouwd zijn met een seriemoordenaar is dodelijk
Daniel Miller, alias de Zandman, vermoordde veertien mensen voordat hij spoorloos verdween. Zijn vrouw Carrie staat nu terecht als zijn handlanger. De FBI, de officier van justitie en de media - iedereen in Amerika gelooft dat ze ervan wist én zelfs hielp om zijn gruweldaden te verbergen.
Eddie Flynn is echter zeker van Carrie's onschuld, dus het is aan hem om de jury en de rest van de wereld te overtuigen dat Carrie Miller zelf ook een slachtoffer is van de zandman.
Nu zijn vrouw een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd hangt, komt de Zandman tevoorschijn. Hij zou een moord doen om haar te beschermen, en dat betekent dat elke betrokkene bij de zaak een doelwit is. Zelfs Eddie Flynn...

*****

Steve Cavanagh studeerde rechten in Dublin en werkte als mensenrechtenadvocaat tot hij fulltime schrijver werd. De handlanger is zijn zevende Eddie Flynn-thriller die ook nu weer als een trein leest, een sneltrein wel te verstaan.
Het advocatenteam van Flynn neemt alleen zaken aan waarvan ze geloven dat de beklaagde onschuldig is en het is ook nu weer een hele klus om toch maar een bres te slaan in het bewijsmateriaal en de getuigenissen van het Openbaar Ministerie. Ze worden ook flink tegengewerkt en dat de moordenaar terug actief wordt, helpt ook al niet.
Het is in feite zo een beetje het recept in al Cavanagh's boeken en toch weet hij er steeds opnieuw een super spannend verhaal van te maken. Hij heeft in dit boek een plot uitgedokterd om van te smullen, en naar het einde toe tovert hij dan nog enkele geweldige plotwendingen uit zijn hoed, verrassend! De rechtbank scènes waren trouwens ook weer echte pareltjes, iets om elke keer naar uit te kijken, ze stellen echt nóóit teleur.
Cavanagh is en blijft een topschrijver, voor een spannende en filmisch geschreven thriller zit je altijd goed bij hem. Top personages, geweldige rechtbankscènes en een steengoed verhaal mét verrassingen doen de rest. Puur leesplezier!

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff (2023) - 331 blz.
Oorspronkelijke titel: The Accomplice
Vertaling: Fons Oltheten

Geen opmerkingen: