donderdag 15 juli 2021

Perfecte dood - Helen Fields

Een seriemoordenaar heeft Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers schakelt hij uit door middel van gif, zodat ze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt.
Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich verborgen houdt? Deze moordenaar observeert zijn slachtoffers op afstand en weet zo uit handen te blijven van de politie. Callanach en Turner staan deze keer voor een onmogelijke taak...

****

Deze derde van Helen Fields is weer een knap staaltje vakmanschap. Callanach en Turner hebben ook ditmaal meer dan hun handen vol aan het oplossen van enkele overlijdens. Deze zien er in eerste instantie niet verdacht uit maar uiteindelijk komt het duo toch tot andere conclusies.
In dit boek hebben Callanach en Turner een gelijk aandeel in het speurwerk en zelfs in de actie tot aan de ontknoping van de misdaden. Want het is zo dat er twee verhaallijnen zijn die om een onderzoek vragen en alhoewel het onderzoek niet helemaal gesplitst verloopt zorgen ze elk hoofdzakelijk voor hun onderzoekslijn. Door deze manier van verhalen, zijn de boeken van Helen Fields goed gevuld en valt er veel te beleven en te lezen, het is ook een manier om er een andere soort spanning in te brengen, dubbele actie en dubbele ervaring zou je kunnen zeggen. Het brengt schwung en afwisseling in het verhaal.
Luc Callanach is sinds een jaar nieuw in het team en hij botste op weerstand, bij sommigen toch, maar zo langzamerhand begint hij zijn plaats te krijgen binnen de afdeling, zelfs zijn vurigste tegenstander ontdooit. Dit zorgt af en toe voor een humoristische noot in het boek en dit is heel zeker goed te appreciëren en zorgt voor extra punten.
De auteur heeft de plot ook nu weer fantastisch goed opgebouwd, zeer filmisch. Dit verwondert uiteraard niet aangezien ze scenarioschrijfster en producer is in de filmproductiemaatschappij die ze samen met haar echtgenoot runt. Een enkele keer bekroop me wel eens het gevoel dat ik het al eens gelezen had maar over het algemeen is het verhaal verrassend opgebouwd.
Deze derde in de Luc Callanach en Ava Turner-serie is een geweldig goede thriller met een hoog leesplezier-gehalte en hij doet uitkijken naar de vierde die binnenkort verschijnt. Het mogen volgen van de vaste personages is ook al een groot plezier. Helen Fields is top.

Uitgeverij: Ambo|Anthos (2021) - 450 blz.
Oorspronkelijke titel: Perfect Death
Vertaling: Ernst de Boer en Ankie Klootwijk

Geen opmerkingen: