vrijdag 23 oktober 2020

Naar huis - Harlan Coben

Tien jaar geleden vond de ontvoering van twee zonen uit welgestelde families plaats. Er werd losgeld geëist, maar sindsdien is er niets meer van de jongens vernomen. Nooit is een enkel spoor van hen teruggevonden. Hun families bleven achter met niets dan pijnlijke herinneringen en een klein restje stille hoop op een teken van leven.
Die hoop wordt nu eindelijk vervuld: Myron Bolitar en zijn zakenpartner Win denken dat ze een van de gekidnapte jongetjes, die inmiddels een tiener is, hebben gevonden. Waar is hij al die tijd geweest en wat kan hij zich nog herinneren van die cruciale dag, tien jaar geleden? En belangrijker nog: wat kan hij Myron en Win vertellen over het lot van zijn nog altijd vermiste vriend?

****

Harlan Cobens boeken zijn altijd een feest om te lezen, die humor is zo geweldig goed, die doet het hem elke keer weer, zalig.
Steevast heeft hij goede en knap geconstrueerde verhalen en ook nu mankeert dit niet. Een raar verhaal, een sinds tien jaar vermiste jongen, een tiener nu, blijkt opgedoken te zijn maar van zijn kameraad geen spoor. Win, voluit Windsor Horne Lockwood III, is de neef van de moeder van de tweede vermiste jongen en is zeer gedreven om de jongen terug te vinden, hij zet dan ook alles op alles en dit op zijn eigenste welbekende manier. En natuurlijk wordt hij bijgestaan door Myron Bolitar, zijn vriend door dik en dun. Het duo is op zijn minst speciaal te noemen en dan hebben we het nog niet over hun vriendenkring. Deze springt ook nu mee in de bres om de jongens op te sporen en de ontvoering op te helderen, flamboyante figuren op zijn zachtst gezegd, ook nu toverden ze weer een grote smile op mijn gezicht.
Naar het einde toe werd de toedracht duidelijk en die werd zo gebracht dat je ze in feite wel zag aankomen op een gegeven moment, niet verrassend dus. De zoektocht er naartoe was dan wel weer geweldig om te lezen. Ook Mickey Bolitar, Myrons neef is van de partij om zijn aandeel te leveren in het speurwerk, samen met zijn vriendinnetje en een vriend. Zoals altijd helpen alle beetjes mee om helderheid te brengen en de misdaad te ontrafelen.
Naar huis was dus weer een boek naar mijn hart en was dan ook in no-time uit. De geweldige personages, het goede verhaal, de boeiende speurtocht en de humoristische dialogen maakten het tot een zalig boek.

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij (2016) - 380 blz.
Oorspronkelijke titel: Home
Vertaling: Martin Jansen in de Wal

Geen opmerkingen: