vrijdag 11 december 2009

Verloren - Harlan Coben

Thriller met heel veel actie.

Op de achterflap: "Myron Bolitar heeft al jaren niks gehoord van Terese Collins. Niet sinds hun affaire abrupt tot een einde kwam. Haar telefoontje, waarin ze hem smeekt om naar Parijs te komen, overrompelt hem dan ook. Terese vertelt eindelijk waarom ze zo plots uit zijn leven was verdwenen.
In Parijs blijkt Terese te worden verdacht van de moord op haar ex-man. Myron staat er alleen voor om Tereses onschuld te bewijzen in een land waar niemand hem gunstig gezind lijkt te zijn."

Coben heeft hier weer een boek geschreven om trots op te zijn.
Van al de boeken die ik tot nu toe van hem las, is dit wel het minst uitgewerkte. Het heeft wat minder bladzijden en dan ook nog minder tekst op een bladzijde. Of is dit nu maar een gedacht? Daardoor zat ik al vlug (véél te vlug eigenlijk) aan het eind van dit verhaal en was het gedaan met de pret. Daarbij begon het verhaal ook nog eens met een verhaallijn die naast het eigenlijke verhaal stond. Maar het was wél een kei plezante scène en uiteindelijk bleek het toch ook de reden te zijn dat Myron naar Parijs kon vertrekken.
Verder alleen maar pluspunten. Veel humor (toch wel knap) en een schitterend verhaal. Vooral Myron zijn zakelijke partners spreken tot de verbeelding: Windsor Horne Lockwood III (Win voor de vrienden), Esperanza en Big Cindy. Waarom dat zo is, moet je zelf maar lezen. ;-) Dan zijn er nog de vele actiescènes. Je hoeft je absoluut geen seconde te vervelen met dit boek.
Het is dus een zeer humoristisch boek, geweldig geschreven, niet veeleisend en super spannend!

Uitgeverij: De Boekerij (2009) - 331 blz. | Oorspronkelijke titel: Long Lost

Geen opmerkingen: