vrijdag 30 september 2016

De verbeelding - Harlan Coben

Voormalig gevechtspilote Maya Stern ziet tijdens haar werk iets onmogelijks. Op de nannycam speelt haar tweejarige dochter Lily thuis met haar man Joe, maar die is twee weken eerder gewelddadig om het leven gekomen. Verbeeldt ze het zich? Ze zou haar ogen zo graag willen geloven, maar het kan gewoon niet waar zijn.
De intrigerende vraag die centraal staat: kun je alles geloven wat je met je eigen ogen ziet? Vooral als je het zo graag zou willen? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet Maya de confrontatie aangaan met de geheimen en het bedrog uit haar eigen verleden, voordat ze de ongelooflijke waarheid aankan over haar man - en zichzelf.

****

Harlan Coben blijft een krak in het verzinnen van verhalen. Een standalone deze De verbeelding en dat is echt wel spijtig, Maya maar ook haar kompaan Shane zijn zeer sympathieke figuren waar je gerust nog veel meer van had willen horen.
Veel hoeven we hier eigenlijk niet te zeggen. Coben is en blijft een schrijver van kaliber, een groot kaliber. Zijn plot is schitterend en zonder trucs zet hij de lezer voortdurend op het verkeerde been, een prestatie tegenwoordig. Het mag duidelijk zijn dat de lezer meer dan eens verrast wordt, het einde is zelfs verbluffend, niet te geloven, je zou het zomaar herlezen om er toch maar een andere kijk op te krijgen. Spannend is het ook al weer. Humor is hier echter minder vertegenwoordigd.
Harlan Coben is een groot schrijver en De verbeelding is sterk aan te bevelen, voilà.
Eerder: Houvast, Eens beloofd, Verloren, Schaduwleven, Verzoeking, Vals spel, Tegenwerking, Vermist, Ontwricht, De onschuldigen, Blijf dichtbij, Levenslijn, Zes jaar, Ik mis je

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij (2016) - 380 blz.
Oorspronkelijke titel: Fool Me Once
Vertaling: Martin Jansen in de Wal

Geen opmerkingen: