woensdag 3 februari 2010

Schaduwleven (Klein detail) - Harlan Coben

Detective. Eerder uitgegeven als 'Klein detail'.

Op de achterflap: "Myron Bolitar wordt geconfronteerd met zijn zwaarste en emotioneel verpletterendste zaak ooit. Want dit keer is het persoonlijk. Esperanza, Myrons zakenpartner en beste vriendin, wordt beschuldigd van de moord op een van hun cliënten. Vastbesloten om haar onschuld te bewijzen, duikt Myron in de duistere wereld van kinky nachtclubs, verbitterde huwelijken en verknalde carrières."

Van al de boeken die ik reeds gelezen heb van Harlan Coben is dit wel het minste. Het dateert al van dik tien jaar geleden en het is duidelijk dat Coben geëvolueerd is in de loop van de jaren, een goede zaak zo blijkt nu.
Zijn recentere boeken zijn beter geschreven, met betere humor en zijn spannend. Vooral dit laatste miste ik in dit boek. Het verhaal kabbelt rustig voort, het onderzoek vlot niet erg en pas aan het eind krijg je een beetje zicht op de zaak. Natuurlijk was mijn aandacht tegen dan wat verslapt. De clou was wel verrassend maar komt dan ook zo plots uit het niets opduiken dat het de geloofwaardigheid toch wel aantast.
Het boek las wel vlotjes en is dus gewoon een goed boek.

Uitg. De Boekerij (1999) - 303 blz. | Oorspr. titel The Final Detail - vertaling Els Franci-Ekeler

Geen opmerkingen: