woensdag 2 augustus 2023

Intermittent Living - Siebe Hannosset

De helende kracht van koude douches en lege ontbijttafels
De vraag is niet óf we ziek zullen worden, maar wanneer. 
Een zittende levensstijl, een hoogcalorisch voedingspatroon, emotionele stress en duizenden andere toxines stellen je immuunsysteem en gezondheid dagelijks op de proef. Intermittent Living geeft wetenschappelijk onderbouwde, concrete adviezen voor de sluimerende gevaren die onze moderne maatschappij met zich meebrengt, of je nu specifieke aandoeningen hebt of 'blaakt' van gezondheid. Iedereen heeft er baat bij.
Gebeten en genezen.
Siebe Hannosset vertelt in dit boek hoe hij de tien jaar durende strijd tegen de ziekte van Lyme kon winnen dankzij Intermittent Living.
Word ook kerngezond en ontdek:
• Hoe je door te stoppen met ademen meer energie en een betere focus krijgt
• Waarom koude douches je beschermen tegen overgewicht en diabetes
• Dat intermittent fasting onmisbaar is om gezond oud te worden
• Hoe variatie in je voeding je geluk bepaalt
• Wat dorst met je zelfvertrouwen doet

Siebe Hannosset heeft een master in de bewegingswetenschappen en was performance coach bij Club Brugge, nu is hij een van de eerste Intermittent Living-mentors in België. Hij begeleidt en inspireert ondernemers, atleten en gewone burgers om door Intermittent Living de beste versie van zichzelf te worden en waarbij ze zelf aan het stuur staan voor het krijgen van een gezond en tevreden leven. Zijn missie is om te inspireren en te motiveren, en met dit boek is hij daar alvast helemaal in geslaagd.
If you are only willing to do what's easy, life will be hard. But if you're also willing to do what's hard once in a while, life will become easy.
Dit is de basisfilosofie waarrond deze levensstijl gebouwd is, want ja, Intermittent Living is wel degelijk een levensstijl. Hannosset is ervan overtuigd dat het hét universele concept is voor gezondheid en dé formule voor succes. Hij ondervond het immers zelf aan den lijve. In de eerste twee delen van het boek, De zoektocht naar een gezond leven en Het protocol dat mijn leven veranderde, vertelt hij het verhaal van zijn ziekte waarmee hij al van kinds af kampte, de ziekte van Lyme, en zijn zoektocht naar genezing. Tijdens zijn studies kreeg hij les van dr. Leo Pruimboom, bedenker van het Intermittent Living-concept en dit veranderde zijn leven. Siebe Hannossets 'case' werd tijdens deze lessen behandeld voor de groep en Hannosset volgde nauwgezet het protocol en zo slaagde hij er in om opnieuw pijnvrij te leven. Het zaadje van zijn missie was geplant.
In deel 3, Waarom Intermittent Living ook jou kan helpen, volgt er dan de wetenschappelijke onderbouw van het hele concept want het wordt wel degelijk door wetenschappelijk onderzoek ondersteund en bewezen. Hannosset brengt het op heldere wijze zodat je het ook zonder wetenschappelijke achtergrond kan begrijpen en het is heel erg interessant.
In deel 4, Toolbox voor het leven dat de helft van het boek beslaat, introduceert hij de verschillende tools van het Intermittent Living-concept, het praktische deel dus. Hij doet dit aan de hand van zijn eigen ervaringen maar ook van getuigenissen van anderen uit zijn praktijk. Hierin komen onder andere koude douches en lege ontbijttafels aan bod, maar ook ademen, vasten en beweeggewoontes en zelfs slapen. Heel erg gevarieerd dus.
Intermittent Living is absoluut een boek dat inspireert en motiveert, zelfs al ken je reeds enkele tools toch leer je hieruit bij en wil je zo aan de slag gaan om jezelf naar meer vertrouwen, kracht en gezondheid te brengen. Een echte aanrader dit boek!

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts (2023) - 247 blz.

Geen opmerkingen: