zaterdag 3 oktober 2009

Bloedzusters - Celia Rees

Historische roman, het vervolg van 'Heksendochter'.

Op de achterflap: "Agnes viel knalhard met haar hoofd voorover tegen het glas. De screensaver trilde even en beefde, toen werd het scherm zwart en keek ze in haar eigen starende gezicht waarin de ogen opengesperd waren van meer dan alleen pijn in haar voorhoofd. Wat had ze gezien? Een visioen of een droom?
Het was een visioen. Een visioen waarin Agnes een vrouw zag die leefde rond 1650. Een visioen waarin deze vrouw op het punt stond een nieuw leven te beginnen, een leven dat de normen van die tijd tartte. Een leven waarin plaats was voor hartstocht, onafhankelijkheid en heroïsche avonturen. Een visioen waarin Mary Newbury in de sneeuw lag te sterven van de kou."

Dit is dus het vervolg van Heksendochter en het is even prachtig en boeiend geschreven. Het verschil is dat we in dit boek ook vanuit onze eeuw het verhaal van Mary krijgen belicht. Dat schept de mogelijkheid om het relaas van de andere personages na de vlucht van Mary ook te bekijken. Dat wordt vooral gedaan via de aantekeningen achteraan in het boek.
Het grootste deel van het boek wordt uiteraard besteed aan het verhaal van Mary vanaf haar vlucht uit de nederzetting. Een zeer boeiend en meeslepend verhaal en zo nu en dan zelfs spannend. En doorheen het verhaal van deze medicijnvrouw krijg je een beeld van het historische Amerika en dan vooral de strijd tussen de oorspronkelijke inwoners en de kolonisten. Het geeft een originele kijk op dit hele gebeuren.
Gelukkig was dit boek iets dikker dan het vorige en kon ik dus langer genieten van dit prachtige verhaal.

Uitgeverij: Van Goor (2002) - 269 blz. | Oorspronkelijke titel: Sorceress

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

Amaai Heidi .. jij gaat er nogal voor de laatste dagen :D ! Ik kan je amper bijhouden haha ! En dat zal nu wéér zo zijn hoor met PJ Tracy , alé ik vond die toch schitterend moeder & dochter.

Véél plezier !
Ik haal je wel in .. haha
Zoen !