donderdag 31 mei 2018

Verborgen - Karin Slaughter

Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen... om vervolgens spoorloos te verdwijnen.
Voor Will - en voor patholoog-anatoom Sara Linton - wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills verleden...

****

Karin Slaughter, Queen of suspense zoals ze genoemd wordt, heeft met Verborgen een zeer spannende thriller neergepend. Zo eentje waar je om popelt om verder te kunnen lezen.
Zoals dat gaat met series kom je weer verder in het persoonlijke leven van de protagonisten en ze belicht weer een bepaald stuk uit het leven van hun, in dit geval van Will Trent. Interessant.
Er is een zeer goede plot met heel wat misleiding. De structuur is enigszins anders dan we gewoon zijn van haar, drie delen waarvan het tweede deel zich net voor het eerste deel afspeelt. Het is eens wat anders. Af en toe voel je wel waar het ongeveer naartoe gaat, maar het kan de pret niet bederven.
Het enige wat - nog steeds - stoort, is de relatie tussen Will en Sara. De manier waarop die zich ontwikkelt, het begint echt wel te irriteren, en het draagt helemaal niets bij. Zulke dingen moeten bijzaak blijven in een spannend boek, het krijgt hier echter teveel ruimte toebedeeld. Angie, de kwelgeest en echtgenote van Will, krijgt in dit boek een prominente plaats in het geheel, ze maakt deel uit van het verhaal en het wordt boeiend.
Verder is het echt wel een spannend boek geworden dat garant staat voor een hoge dosis leesplezier.
Eerder: Versplinterd, Nachtschade, Zoenoffer, Een lichte koude huivering, Onzichtbaar, Triptiek, Trouweloos, Onaantastbaar, Genesis, Verbroken, Gevallen, Genadeloos, Stille zonde, Veroordeeld

Uitgeverij: HarperCollins (2016) - 477 blz.
Oorspronkelijke titel: The Kept Woman
Vertaling: Ineke Lenting

Geen opmerkingen: