dinsdag 7 juni 2011

Vermist - Chevy Stevens

Psychologische thriller.

Op de achterflap: "Op de dag dat ze wordt ontvoerd, heeft makelaar Annie O'Sullivan drie goede voornemens: een huis verkopen, de ruzie met haar moeder bijleggen en op tijd komen voor het etentje met haar vriend. De open dag van het huis is geen groot succes, maar op het moment dat Annie het huis wil afsluiten verschijnt er onverwachts een laatste bezoeker. Misschien heeft ze toch nog geluk vandaag...
Een jaar later weet ze te ontsnappen uit de blokhut waar ze al die tijd werd vastgehouden en misbruikt. Terwijl Annie probeert weer grip te krijgen op haar leven, slaat de ontvoerder opnieuw toe. Het gevaar blijkt dichterbij dan ze denkt."

Een zeer geslaagde debuutroman van Chevy Stevens is dit. En niet zozeer omdat hij spannend is, alhoewel het zijn momenten heeft, maar het is vooral een meeslepende thriller.
Het boek begon raar, hoofdstuk 1 was sessie 1 en dit gold voor alle hoofdstukken. Annie vertelt zelf haar verhaal aan de hand van haar gesprekken of sessies met de psychiater, deze komt trouwens niet aan het woord en slechts eenmaal krijgen we haar naam zelfs maar te horen. Heden en verleden wisselen zich dus af maar beiden wel ongeveer in chronologische volgorde en daardoor is er veel afwisseling in het verhaal, het is absoluut niet saai te noemen.
Wat me van in het begin al opviel was dat Annie zeer relativerend en op die manier humoristisch vertelt. Langzaam maar zeker kom je zo in het verhaal terecht en leef je mee met haar, het is natuurlijk ook wel een zeer dankbaar onderwerp. Af en toe kwam het wat onrealistisch over, maar dit is helemaal niet onoverkomelijk in dit boek. De personages zijn dan wel weer zeer geloofwaardig neergezet.Een zeer vlot lezend en soms spannend boek dat ondanks het serieuze onderwerp, toch ontspannende lectuur is. Chevy Stevens mag nog boeken op de markt brengen.
Uitg. De Bezige Bij (2010) - 363 blz. | Oorspr. titel Still Missing - vertaling Paul Witte

1 opmerking:

Riet zei

Hoi Heidi, dit boek spreekt me wel aan, ik heb het op mijn lijst gezet. Heel veel plezier met je keukenmeidenroman, ik vond hem geweldig!

Groetjes Riet