maandag 6 december 2010

De stripper - Brian Freeman

Detective.

Op de achterflap: "Het is altijd heet op de Strip in Las Vegas, en nu wordt het zelfs nog heter. De stad van de neonreclames wordt opgeschrikt door twee moorden - een beroemdheid is vermoord tijdens een uitspatting met een prostituee, en een schooljongen is gedood tijdens een nietsontziende overval. Twee slachtoffers die niets met elkaar gemeen hebben, twee moorden zonder motief.
De rechercheurs Jonathan Stride en Serena Dial staan onder enorme druk om deze misdaden buiten de kranten te houden. Maar dit is Las Vegas, waar niets lang geheim blijft. En al spoedig vallen er meer doden op de Strip. (...)"

Na Verdorven en De stalker is ook dit weer een knap staaltje vakwerk.
Ook nu weer heeft Freeman een schitterende plot neergezet. Van in het begin zit je in de greep van het verhaal. Ditmaal was het niet zozeer omdat het spannend was, op enkele scènes na, maar omdat het verhaal zo goed in mekaar zit. Als je veel tijd hebt, is het totaal geen probleem om je uren achtereen te vermaken met dit boek. In tegendeel, beetje moeilijk om je ervan los te rukken.
En zoals in zijn vorige boeken, had je er ook nu het raden naar wat er toch kon gebeurd zijn en bleef het verhaal je verrassen.
Zijn personages zijn zeer levensecht en menselijk. Je leeft absoluut met ze mee.
En Freeman heeft Las Vegas tot leven gebracht en dan vooral de achterkant. De corruptie, geld, prostitutie, macht, politiek, ... het komt allemaal aan bod. Het gaf een zeer verhelderend beeld van Sin City.
Freeman is zeer zeker een origineel en goed schrijver met zo nu en dan een kwinkslag om het geheel wat te ontluchten. Zijn plaats op mijn favorieten lijst is weer bevestigd.

Uitg. The House of Books (2007) - 445 blz. | Oorspr. titel Stripped - vertaling Paul Heijman

Geen opmerkingen: