donderdag 24 juni 2010

Verdorven - Brian Freeman

Detective.

Op de achterflap: "In de stad Duluth, Minnesota, is een beeldschoon tienermeisje spoorloos verdwenen. Hoe dieper de politie in Rachels achtergrond en die van haar familie spit, des te meer afschuwelijke geheimen er aan het licht komen.
De media eisen van rechercheur Jonathan Stride dat hij de dader snel te pakken krijgt. Maar volgens Stride, die achtervolgd wordt door een persoonlijk verlies en een mislukte poging de moord op een ander meisje op te lossen, ligt de zaak aanzienlijk gecompliceerder. Als hij Rachels grillige karakter heeft blootgelegd, begint hij te geloven dat de waarheid achter haar verdwijning veel complexer is dan iemand ooit had kunnen bedenken. Stride raakt al snel verstrikt in een sinister web van leugens, dood en verboden verlangens..."

'Verdorven' is de debuutroman van Freeman. Hij heeft ondertussen reeds vier boeken op zijn conto staan en gelukkig maar want dit boek smaakt naar meer, hij heeft hier over heel de lijn een pracht verhaal neergezet .
Zo zijn de meeste personages heel goed uitgetekend en zeer realistisch. En dit doet de auteur gespreid over heel het boek zodat het nergens overdreven is maar net goed.
Het voornaamste plus punt van dit boek is toch wel de plot, die zit zeer ingenieus in mekaar. Freeman slaagt erin om constant je aandacht vast te houden ook al lijkt het onderzoek nergens toe te leiden en zit het zelfs vast op bepaalde momenten. Je nieuwsgierigheid wordt voortdurend geprikkeld en je vraagt je af hoe hij in hemelsnaam een bevredigend einde gaat breien aan heel dit verhaal. Maar hij slaagt er wonderwel in en op een verrassende manier.
Dit is een zeer intrigerend boek en een echte aanrader. Brian Freeman is een naam om te onthouden!

Uitg. The House of Books (2005) - 414 blz. | Oorspr. titel Immoral - vertaling Piet Kruik

1 opmerking:

Anoniem zei

een zeer spannende thriller,maar slecht nederlands met veel fouten, dat vond ik erg storend.