dinsdag 27 juli 2010

De stalker - Brian Freeman

Thriller.

Op de achterflap: "Wanneer rechercheur Maggie Bei op een winternacht een dodelijke misdaad rapporteert, wéét inspecteur Jonathan Stride dat zij in de problemen zit. Maggie verbergt kennelijk een verschrikkelijk geheim. En haar zwijgen wordt steeds verdachter.
Maggie is niet de enige die geheimen heeft. Een jonge vrouw, die dol was op bizarre seksuele spelletjes, is verdwenen. Ze heeft een cryptische boodschap achtergelaten: Ik weet wie het is.
Stride probeert een web van geweld en voyeurisme te ontsluieren, maar iemand is bereid moorden te plegen om dat te verbergen. Samen met zijn geliefde, politieagente Serena Dial, zet Stride de jacht in op een chanteur die alle geheimen van de stad kent. Zelfs die van Maggie..."

Die Freeman kan serieus goed schrijven. Na 'Verdorven' is dit het tweede van de vier boeken dat ik lees en ja ... hij komt op mijn lijst van favoriete auteurs.
Weerom heeft hij een schitterende plot neergezet! De eerste honderd bladzijden geraakte ik niet zo goed in het verhaal, maar daarna zat er serieuze vaart in, niet neer te leggen dit boek. En zoals de auteur de verschillende actie scènes beschreef, je leek midden in een film te zitten. Opgelet nagelbijters, er gaat niet veel van overschieten.
Een zeer spannend boek dus en ook nu was de ontknoping zeer verrassend. Daarbij klopte alles als een bus.
En nog een pluspuntje, Freeman komt heel soms grappig uit de hoek en dat maakt het nog aangenamer om zijn boeken te lezen.
Voor Freeman een dikke vier sterren!

Uitg. The House of Books (2008) - 430 blz. | Oorspr. titel Stalked - vertaling Hugo en Nienke Kuipers

1 opmerking:

Anoniem zei

De naam van die inspecteur zei me wel iets.
'k Heb net 'verdorven' gelezen.
Was in het begin wat langdradig, maar 'k was toch benieuwd naar de clou van het verhaal.
Was verrassend.
(Chris N)