woensdag 17 maart 2021

Zilveren vleugels - Camilla Läckberg

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen - en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

**

Camilla Läckberg heeft met Zilveren vleugels het tweede deel geschreven over Faye, een reeks die totaal anders is als deze met Erica Falck en Patrick Hedström. Dit boek is het vervolg van Gouden kooi en dus niet afzonderlijk te lezen.
Veel positiefs valt er niet te melden over dit boek, op twee derde was er zelfs een situatie die zo irritant ongeloofwaardig was dat me de zin om verder te lezen bijna verging. Het is echter niet zo een dik boekje dat vlot en gemakkelijk leest zodat ik toch maar doorgegaan ben.
Er schortte dus van alles aan, de plot was extreem voorspelbaar en mager en er werd met geld gesmeten, seks, drank, eten en zelfs drugs. Er is een verhaallijn uit het verleden van Faye die naast de hoofdverhaallijn loopt en geen direct verband heeft, of het moest zijn om Faye beter te leren kennen. Spannend is het ook al niet en de psychologische uitwerking onwerkelijk.
Deze andere richting die de schrijfster heeft ingeslagen, is absoluut geen succes gebleken, indien ze geen naamsbekendheid had gehad, is het nog maar de vraag of deze uitgegeven zou zijn, het verhaal is nogal van de platte kant, ongeloofwaardig en voorspelbaar. Läckberg kan véél beter dan dit.

Uitgeverij: The House of Books (2020) - 331 blz.
Oorspronkelijke titel: Vingar av silver
Vertaling: Elina van der Heijden en Sophie Kuiper

Geen opmerkingen: