woensdag 18 april 2018

Leeuwentemmer - Camilla Läckberg

Fjällbacka is in de greep van de winter, wanneer inspecteur Patrik Hedström melding krijgt van een verkeersongeval. Het slachtoffer, een jong meisje dat al vier maanden vermist is, wordt snel geïdentificeerd. Ze blijkt gruwelijk mishandeld. Omdat ook andere jonge vrouwen spoorloos zijn verdwenen, staat de politie meteen op scherp. Tegelijkertijd is Erika bezig met een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw werpt op het heden.

****

De negende in de reeks met Patrik Hedström en Erika Falck. En weer een boek dat boeit van het begin tot het einde. Läckberg werkt wel altijd volgens hetzelfde stramien, er is een slachtoffer, meerdere naarmate het verhaal vordert, en dan is er Erika Falck die weer onderzoek doet voor een nieuw boek en hiervoor in het verleden duikt. En oh ja, de verhalen komen samen. En ook nu worden de persoonlijke verhaallijnen verder uitgewerkt.
Ondanks de weinig verrassende constructie leest dit boek als een trein. De plot is super goed bedacht en zit zeer goed in elkaar. Er zijn verschillende lijnen die moeten samenvallen en dit heeft ze vakkundig gedaan. Maatschappelijk gezien zit er niet zoveel in, het verhaal moet het ditmaal meer hebben van de ernst en de gruwelijkheid van de misdaad. Geen moeilijke opdracht om de lezer mee te slepen als het gruwelijk genoeg is en toch is het haar daarom niet te doen en wordt je er zeker niet door overweldigd. 
Leeuwentemmer is een meer dan goed boek, Camilla Läckberg bevestigt hier maar weer eens haar reputatie als een topschrijfster.
Eerder: IJsprinses, Predikant, Steenhouwer, Zusje, Oorlogskind, Zeemeermin, Vuurtorenwachter, Engeleneiland 

Uitgeverij: Ambo|Anthos (2015) - 371 blz.
Oorspronkelijke titel: Leiontämjaren
Vertaling:  Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel

Geen opmerkingen: