maandag 25 oktober 2010

Zusje - Rosamund Lupton

Literaire thriller.

Op de achterflap: "De zus van Beatrice, Tess, wordt dood aangetroffen in een toiletgebouw in Hyde Park. De politie, haar vrienden, haar verloofde en zelfs haar moeder zijn het er allemaal over eens dat zelfmoord de meest voor de hand liggende verklaring is voor Tess' dood. Ze leed sinds ze haar pasgeboren baby verloor immers aan een ernstige depressie. Beatrice is ervan overtuigd dat er iets duisters schuilgaat achter het plotselinge overlijden van haar zus. Ze gaat graven en stuit daarbij op een angstaanjagend complot, waar zij zelf het volgende slachtoffer van dreigt te worden ..."

Dit boek lezen, was toch even wennen, de opzet zat immers een beetje raar in mekaar. Het is één lange brief van Bee aan haar overleden zusje. Maar dat is nog niet alles want daarnaast wordt het eigenlijke verhaal (verleden) verteld in de gesprekken van Beatrice met de advocaat van het OM die haar verklaring opneemt (heden). Je moet dus als lezer goed bij de les blijven.
Het verhaal op zich was ook niet spannend en verloopt wat van de trage kant. En de clou viel uiteindelijk een beetje tegen.
Maar het was langs de andere kant wel een goed geschreven boek en vooral de verhouding tussen de twee zusjes vond ik zeer intrigerend. Daarmee is het toch een emotioneel en tof boekje geworden.

Uitg. De Boekerij bv (2010) - 350 blz. | Oorspr. titel Sister - vertaling Iris Bol en Marcel Rouwé

Geen opmerkingen: