maandag 16 maart 2020

De andere vrouw - Michael Robotham

William en Mary zijn al zestig jaar getrouwd. William is een gerenommeerd chirurg, Mary zijn liefdevolle echtgenote. Ze geloven beiden dat je de wereld in goed of slecht kan indelen.
William en Olivia zijn al twintig jaar samen. William is een gerenommeerd chirurg, Olivia een oud-tennisspeelster. Ze maken samen prachtige reizen en zijn getrouwd op Bali.
Klinisch psycholoog Joe O'Loughlin kent maar een van deze twee verhalen, maar als hij zijn vader bezoekt in het ziekenhuis komt zijn leven op de kop te staan. Wie is de mysterieuze vrouw die aan Williams bed zit te huilen? Een vriendin, een maîtresse, een leugenaar, of een moordenaar?

***

Dit is reeds het negende boek van Michael Robotham met de sympathieke psycholoog Joe O'Loughlin die aan Parkinson lijdt en het dertiende boek in totaal. Michael Robotham mag dan wel een Australiër zijn, zijn boeken spelen zich steevast af in Engeland.
De meeste boeken van Robotham zijn super spannende boeken maar dat kan van dit boek nu toch niet echt gezegd worden. Dat neemt niet weg dat het wel goed en vlot leest, maar het is toch anders. Het grootste deel van het boek leest trouwens als een roman maar er gebeurt toch wel een en ander dat we meer met een thriller associëren. De ontknoping is dan weer wel spannend maar duikt nogal plots op, als het spreekwoordelijke duveltje uit een doosje.
De plot is niet heel erg interessant en minder geslaagd en toch kon hij mijn aandacht, meestal toch, vasthouden. Psychologisch gezien diept Robotham vooral de relatie tussen ouders en kinderen uit.
Geen slecht boek, wel de moeite, maar ik heb er toch al veel betere gelezen van de hand van Robotham.
Eerder: Gebroken, Vuurvast, Boetedoening, De afrekening, Zeg dat het je spijt, Door mijn ogen, Leven of dood, Sluit je ogen, Verwachting

Uitgeverij: De Bezige Bij (2018) - 398 blz.
Oorspronkelijke titel: The Other Wife
Vertaling: Daniëlle Stensen

Geen opmerkingen: