zondag 11 maart 2018

Verwachting - Michael Robotham

Agatha en Meghan zijn allebei zwanger en leven in dezelfde stad. Maar dat is dan ook het enige dat hen bindt. Meghan leidt haar perfecte leven met liefhebbende man en prachtige kinderen, terwijl Agatha na een zware werkdag wanhopig bij de telefoon zit te wachten op een berichtje van haar vriend, de vader van haar aanstaande kind.
Toch worden de beide vrouwen vriendinnen en steunen ze elkaar tijdens hun zwangerschap. Terwijl Agatha een leven verzint dat mooier is dan de werkelijkheid, is ook Meghan niet zo perfect als ze lijkt; ze probeert zaken geheim te houden voor haar man. Al snel zullen de levens van de twee vrouwen op een gevaarlijke manier met elkaar verknoopt raken, tot er geen weg terug meer is.

***

Michael Robotham heeft met Verwachting een totaal ander boek geschreven dan je zou verwachten van hem. Geen van zijn vaste karakters te bespeuren en al helemaal geen actie of spanning. Het is eerder een psychologische roman met een spannend tintje geworden. Zonder dit tintje zou je het al bijna een soap kunnen noemen. Als je het niet wist, zou je nog denken dat een vrouwelijke schrijver dit boek geschreven heeft. Of hij had een vrouwelijk publiek voor ogen. Verwachting heeft dus niet aan de verwachtingen voldaan.
Dit neemt niet weg dat het boek vlot leest. Robotham zet zijn personages levensecht neer en op een bepaalde manier houdt hij de lezer toch bij het boek. En dit ondanks dat je de eerste helft van het boek al voelt waar het ongeveer zal op uit draaien, wat je op de helft dan ook effectief te weten komt.
Als thriller voldoet dit boek niet. Van Robotham verwacht je een ander soort boek en als fan van deze auteur kom je dan bedrogen uit. Aan het einde heeft hij nog wel een mooie draai aan het verhaal gegeven.
Eerder: Gebroken, Vuurvast, Boetedoening, De afrekening, Zeg dat het je spijt, Door mijn ogen, Leven of dood, Sluit je ogen

Uitgeverij: De Bezige Bij (2017) - 414 blz.
Oorspronkelijke titel: The Secrets She Keeps
Vertaling: Ludo Diercksens

Geen opmerkingen: