woensdag 28 oktober 2015

Geen veilige plek - Linwood Barclay

Terry en Cynthia Archer ondergingen met hun gezin een vreselijke beproeving die hun bijna het leven kostte. Zeven jaar later zijn die spanningen nog steeds voelbaar. Cynthia's trauma's betekenden bijna het einde van haar huwelijk, daarom woont ze apart van haar man en tienerdochter Grace, die onredelijk reageert op de overbezorgdheid van haar ouders.
Als de opstandige Grace haar vriend een vreemd huis in volgt, heeft dat verstrekkende gevolgen. De onberekenbare crimineel die ooit hun leven heeft gered neemt weer contact op. Terry moet verder gaan dan ooit om zijn gezin te redden...

**

In 2007 kwam het thrillerdebuut Zonder een woord uit van Linwood Barclay en dit is het vervolg hierop. Ondertussen zijn er dus wel wat jaren verstreken en zijn we reeds enkele boeken verder van deze auteur en dat laat zich voelen. Hoe dat verhaal ook al weer ging, zit onder een diepe laag stof, aangekoekt ook nog.
Geen veilige plek is een vlotte thriller, niet erg origineel of diepgaand. De plot is betrekkelijk eenvoudig maar zit wel goed in elkaar ook al lijken dingen niet te kloppen. Een crimineel, hard en meedogenloos die bij momenten een echte softie is. Terry is dan weer een vader en leraar en die komt dan weer verrassend sterk uit de bus, soms toch.
En waar Barclay in zijn vorige boeken toch wel humoristisch uit de hoek kwam, is daar hier niets van te bespeuren. Spannend is het ook niet op een enkel momentje na.
Dit boek is het minste wat ik tot nog toe van Barclay gelezen heb maar daarom is het nog geen slecht boek. Gewoon.
Eerder:  Zonder een woord, Dicht bij huis, Vrees het ergste, Kijk niet weg, Het ongeluk, Geloof je ogen, Een tik op het raam  

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij (2015) - 382 blz.
Oorspronkelijke titel: No Safe House - Vertaling: Gert van Santen

Geen opmerkingen: