zaterdag 3 juli 2010

Headhunters - Jo Nesbø

Thriller.

Op de achterflap: "Roger Brown is een succesvolle headhunter, zijn vrouw Diana is eigenaar van een kunstgalerij. Ze leiden een luxeleven, een leven dat ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Als Roger bij een opening kennismaakt met Clas Greve, ziet hij een oplossing voor zijn financiële problemen. Niet alleen is Greve de perfecte kandidaat voor een bestuursfunctie bij een van Rogers opdrachtgevers, hij bezit ook een van de meest gewilde werken van Peter Paul Rubens. Roger begint aan de voorbereiding van een kunstroof, maar al snel raakt hij in grote problemen en wordt hij meegezogen in een wereld van huurmoordenaars en oplichters."

Wat moeten we nu denken van dit boek? Eerst en vooral dat het boeit van het begin tot het einde en dus uit is in een wip, de dikte van het boek heeft er natuurlijk ook mee te maken, 't is niet zo dik dus.
Maar dit is niet evident want de eerste helft van het boek is er geen greintje spanning te bespeuren en lijkt het eerder een roman te zijn. Maar Nesbø schrijft het zo dat je ook hier nergens je aandacht laat verslappen. Een prestatie op zich!
Het tweede deel van het boek is dan weer super spannend maar oh zo ongeloofwaardig. Dit boek hoort een thriller te zijn maar het leest eerder als een komedie. Wat die Roger allemaal meemaakt, je wilt het niet weten. ;-) De plot is schitterend, ze klopt als een bus maar is zo ongelooflijk. Maar persoonlijk vind ik dit het sublieme van dit boek, Nesbø schittert hier met zijn humor.
Conclusie dus: een heel goed boek, veel humor en voor diegenen die eens iets anders willen lezen in het thriller genre beslist een aanrader.
Eerder: De sneeuwman

Uitgeverij: De Bezige Bij (2010) - 270 blz.
Oorspronkelijke titel: Hodejegerne
Vertaling: Annelies de Vroom

Geen opmerkingen: