woensdag 30 juni 2010

Sneeuwblind - P.J. Tracy

Detective.

Op de achterflap: "Terwijl inspecteurs Leo Magozzi en Gino Rolseth nog aan het bijkomen zijn van de vorige zaak, zorgt de vondst van twee levenloze, in sneeuwpoppen verborgen lichamen voor de nodige onrust in Minnesota. Het is een ijzige winter en de jaarlijks terugkerende sneeuwpoppenwedstrijd is in volle gang. Het park is gevuld met het onschuldige plezier van kinderen die bezig zijn met hun koude kunstwerken. De verwarring is dan ook groot wanneer de sneeuwpoppen door de lokale politiemacht een voor een met de grond gelijk worden gemaakt. Deze opmerkelijke actie haalt het nationale nieuws, dat met grote interesse wordt gevolgd door Iris Rikker. De kersverse sheriff van Dundas County blijkt ook opgezadeld te zijn met een lijk in een sneeuwpop."

Het schrijversduo P.J. Tracy heeft hier weerom een goede detective afgeleverd.
Net zoals in hun andere boeken ('Dodenrit', 'Engelenmoord' en 'Levend aas') is er ook nu weer een ijzersterke plot en is het verhaal zeer verrassend. Nu staat het inspecteurs duo in de schijnwerpers en is er veel minder plaats ingeruimd voor het softwarebedrijf van Grace met haar excentrieke vrienden, slechts heel zijdelings worden ze betrokken bij het onderzoek.
De humor is niet zo prominent aanwezig als in hun vorige boeken.
Weer een vlot lezende detective dus met een goed, spannend en origineel verhaal. P.J. Tracy blijft een aanrader.

Uitg. Unieboek BV (2007) - 263 blz. | Oorspr. titel Snow Blind - vertaling Willeke Lempens

1 opmerking:

Riet zei

Ik heb dit boek een tijdje terug ook gelezen. Het zijn altijd leuke boeken van PJ Tracy. Het weer van vandaag past niet bij dit boek (-: