woensdag 8 juli 2009

De sneeuwman - Jo Nesbø

Detective/thriller.

Op de achterflap: "Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij blijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing door het raam naar de sneeuwpop staat te kijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.
Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door 'De sneeuwman', een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel."

Een pracht boek. En het vierde boek op rij dat zijn vijf sterren krijgt. Met even rond te kijken op blogs en sites met recensies, kun je natuurlijk de betere boeken eruit pikken.
Wat me vooral bekoorde aan dit boek was de indrukwekkende plot. Het verhaal is werkelijk zeer goed uitgewerkt, een knap staaltje vakmanschap. En dit is de reden waarom ik een vijfde ster heb toegekend. Want eigenlijk miste ik een beetje de spanning van de actie. Een groot deel van het boek moest het hebben van het speurderswerk. Vele mogelijkheden en daders werden onder de loep genomen en als lezer werd je al eens op het verkeerde been gezet. Daarbij gebeurde er echter op tijd en stond wel iets zodat je uiteindelijk niet de kans kreeg om je aandacht te laten verslappen. Je wilt echt wel verder lezen. Naar het einde toe krijg je dan de echte dader in beeld en toen werd het wél super spannend. Het was een prachtige finale!
Nesbø heeft een knap en super vlot geschreven boek afgeleverd met 'De sneeuwman'. Top!

Geen opmerkingen: