woensdag 21 juli 2010

Het laatste oordeel - Michael Connelly

Legal thriller.

Op de achterflap: "Het ziet er goed uit voor advocaat Mickey Haller. Na twee donkere jaren is hij weer in de rechtbank te vinden. Als zijn collega Jerry Vincent wordt vermoord, erft Haller al diens cliënten, onder wie een filmproducent die ervan wordt beschuldigd zijn vrouw en haar minnaar te hebben vermoord. Maar terwijl Haller zich in deze zaak verdiept, lijkt het erop dat Vincents moordenaar het ook op hem heeft voorzien. Rechercheur Harry Bosch, die vastbesloten is om Vincents moordenaar te vinden, deinst er niet voor terug om Haller als lokaas te gebruiken."

Michael Connelly heeft al vele boeken op zijn naam staan en toch is dit mijn eerste kennismaking met deze schrijver. Maar ik ben al helemaal overtuigd! En daarbij was het al lang geleden dat ik nog eens een echte rechtbank thriller las en dat deed nog eens deugd.
Het was een zeer verrassend boek. Connelly heeft de plot knap in mekaar gestoken en het verhaal werd zeer boeiend gebracht. Heel het rechtbank gebeuren in een zaak krijg je stap voor stap gepresenteerd, de kennismaking met de cliënt, het begin van het proces met de jury selectie en de verhoren van de getuigen. En tussendoor was er dan nog wat actie, aangezien er nog een moordenaar rond loopt.
Ja, Connelly heeft dit meesterlijk gebracht en het was af en toe ook nog eens grappig. Ik miste soms wel wat achtergrond want Mickey Haller was al voor de tweede maal hoofdpersonage. Maar het was goed te doen, het stoorde nergens. Harry Bosch is ook zo een hoofdpersonage, in een hele serie al, maar hier is er een beperktere rol voor hem weggelegd. Michael Connelly komt op mijn lijst met favorieten!

Uitgeverij: De Boekerij (2008) - 415 blz.
Oorspronkelijke titel: The Brass Verdict
Vertaling: Hans Kooijman

Geen opmerkingen: