vrijdag 5 juni 2009

De echo van de schuld - Charlotte Link

Psychologische thriller met een hoog roman gehalte.

Op de achterflap: "In het holst van de nacht zinkt er voor de kust van Schotland een zeilboot. Het Duitse echtpaar Nathan en Livia Moor slaagt er ternauwernood in het vege lijf te redden. De Engelse Virginia Quentin en haar man Frederic, een bankier, vangen de schipbreukelingen op in hun vakantiehuis. Dan overtreedt Nathan alle regels van het fatsoen door Virginia naar het huis van haar familie in Norfolk te volgen. (...) Dan gebeurt het onvoorstelbare: Virginia's zevenjarige dochter verdwijnt spoorloos..."

Dit was een zeer spannende roman/thriller (511 blz) die uitzonderlijk vlot leest. De verdwijning van kinderen is daar uiteraard een zeer dankbaar thema voor. Er zijn in dit boek vele verschillende verhaallijnen. Alhoewel ze niet allemaal even noodzakelijk zijn voor het eigenlijke misdaadverhaal, verschaffen ze wel inzicht in de verschillende personages en de uiteindelijke ontknoping. De verdwijning van het dochtertje van Virginia komt pas heel laat aan bod, maar gedurende heel het boek verdwijnen er andere kinderen op een gelijkaardige manier. De titel heeft echter alleen te maken met het verleden van Virginia. In verschillende hoofdstukken komen we haar geheimen te weten en wordt zo het karakter van Virginia uitgediept. Link maakt veel, heel veel gebruik van psychologie in haar boeken. In dit boek vond ik het er wat over. Ze mag wel een beetje krediet geven aan haar lezers. Al bij al een zeer goed boek dat echt wel leest als een trein. En de clou is in dit boek ook weer zeer verrassend.

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

Mmm psychologie, dan is dit boek echt iets voor mij. Maar ja, ik vind alle boeken van Link eigenlijk goed. Lees haar graag, vooral van Huis Van De Zusters heb ik zo genoten.

Véél plezier met Cohen, ik ben nog bezig in 'De Indringer' maar lees hem gauw uit.

Doei ! xje