dinsdag 18 november 2008

schaduwleven - Barry Eisler

Actiethriller.

Op de achterflap: "Als John Rain vanwege zijn specialisatie - een moord op een natuurlijke dood laten lijken - benaderd wordt door de Israëlische inlichtingendienst Mossad om de levensgevaarlijke bomexpert Manny Lavi uit de weg te ruimen, overtreedt hij zijn eigen regels. Hij kijkt zijn doelwit in de ogen en komt daarmee te dichtbij. Op hetzelfde moment komt Lavi's zoontje binnen en is het onmogelijk voor Rain om Lavi te vermoorden. Het voorval dwingt hem na te denken over zijn beroep. Toch zal hij de klus moeten afmaken, want de Mossad heeft hem de mislukte moordpoging op Lavi niet in dank afgenomen. De aantrekkelijke Mossad-agente Delilah, met wie John eerder heeft samengewerkt, krijgt de opdracht hem in de val te lokken..."

Een echte actie thriller zoals het hoort, veel actie en spanning. Het boek (280 blz) las als een trein. Dit is reeds de derde John Rain-thriller maar het verhaal is goed te lezen zonder de eerste twee. Zo nu en dan bekroop me echter het gevoel dat ik ze beter wel vooraf had gelezen. Een goede thriller die ik met plezier en vlug gelezen heb.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is zelfs al de 4de John Rain thriller, en eigenlijk een serie die je vanaf deel 1 moet volgen. Wel een leuke serie trouwens.