maandag 7 juni 2021

Wie niet horen wil - Nicci French

Tess deelt met haar ex Jason de zorg voor hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan de nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze van haar vrienden krijgt. Jason is inmiddels getrouwd, maar daar probeert ze zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor.
Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt - een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. dan besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan...

**

Nicci French is het pseudoniem van het echtpaar Sean French en Nicci Gerrard. Samen publiceerden ze in 1997 hun eerste psychologische thriller en sindsdien heeft hun pen niet meer stilgestaan. In 2011 startten ze de acht-delige thrillerserie rond Frieda Klein, nu zijn ze terug het pad ingeslagen van hun boeken vóór deze serie, de psychologische of literaire thriller.
Meestal slaagt French erin om een onderhuidse spanning op te bouwen die dan eindigt in een verrassende en geslaagde climax. In dit boek werd dit niet bewaarheid, het verhaal kwam traag op gang, was nogal uitgesponnen en er waren vele herhalingen telkens over dezelfde situaties en gevoelens. En dan was daar het einde, op zich was dit wel goed maar toch bleef ik met een kater zitten. Het was vergezocht en ongeloofwaardig en zodoende deed het het weinige krediet dat het verhaal had opgebouwd, teniet.
Wie niet horen wil is een boek dat vlotjes leest in een echte Nicci French-stijl. Misschien waren de verwachtingen wat te hoog gespannen maar het was een tegenvaller waarvan het einde zelfs voor een zekere irritatie zorgde. Je kunt je er echter wel een paar uurtjes mee vermaken.

Uitgeverij: Ambo|Anthos (2021) - 432 blz.
Oorspronkelijke titel: The Unheard
Vertaling: Eefje Bosch, Mechteld Jansen  en Elise Kuip

Geen opmerkingen: