zondag 22 juli 2018

Zondagochtend breekt aan - Nicci French

Dean Reeve dringt steeds verder het leven van Frieda Klein binnen...
Het begint met een lichaam onder de vloer in Frieda's huis, een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft - iets wat Frieda al jarenlang beweert - en dat hij nog altijd geobsedeerd is door haar. Zal commissaris Crawford eindelijk naar Frieda luisteren en het onderzoek heropenen?

****

Met 'zondag' is Nicci French aan de zevende in de reeks Frieda Klein toe. En het is nog niet de finale, deze is voor de achtste, De dag van de doden.
Het boek start waar het vorige eindigde, met het lijk onder Frieda's vloer. Dean Reeve blijft in alle boeken aanwezig en hier krijgt hij een meer prominente rol. Het is nu voor iedereen duidelijk dat hij nog leeft. In feite draait heel het boek rond zijn figuur en de misdaden en lijken hebben nu allemaal betrekking op Frieda en haar vrienden. Het wordt duidelijk dat de serie afstevent op een ontknoping.
Zondagochtend breekt aan is een goede thriller geworden. Spanning is er, ook al is ze niet nagelbijtend. Een goed opgebouwde plot, af en toe verrassend, traag wel maar gestaag. Alle bekende figuren zien we terug zodat het al bijna lijkt op thuiskomen, daar is Nicci French toch wel bedreven in. Dit boek leest als een inleiding op het finale boek, je bent er helemaal op voorbereid nu.
Eerder: Wat te doen als iemand sterft, Medeplichtig, Blauwe maandag, Dinsdag is voorbij, Wachten op woensdag, Donderdagskinderen, Denken aan vrijdag, Als het zaterdag wordt

Uitgeverij: Ambo|Anthos (2017) -  blz.
Oorspronkelijke titel: Sunday Morning Coming Down
Vertaling: Marja Borg en Els van Son

Geen opmerkingen: