donderdag 1 april 2021

Meisje zonder leugens - Michael Robotham

Zij weet wie er liegt.
Maar wie kent haar leugens?
Evie Cormac is een meisje zonder familie. Ze houdt haar identiteit al jarenlang geheim - alleen daardoor is ze veilig. Maar forensisch psycholoog Cyrus Haven is vastbesloten erachter te komen wie Evie is, en hoe ze zich verborgen kon houden in het huis waar een man werd doodgemarteld.
Intussen zijn machtige mensen op zoek naar Evie, de enige getuige van hun misdaden. Evies gave om te zien wanneer iemand liegt helpt Cyrus bij het oplossen van een onmogelijke zaak, maar hoe verder hij Evies verleden weet te ontrafelen, hoe meer hij haar blootstelt aan gevaar. Uiteindelijk zullen ze allebei moeten beslissen of het misschien beter is de monsters uit het verleden niet wakker te maken...

****

Australiër Michael Robotham debuteerde in 2004 en blijft een van mijn favoriete schrijvers. Meisje zonder leugens is de tweede in de Cyrus Haven-reeks en tevens het vervolg van Meisje zonder verleden. Het is net dit verleden dat nu uit de doeken wordt gedaan.
Zoals altijd weet Robotham er een spannend en boeiend verhaal van te maken met interessante personages, de plot is vakkundig opgebouwd. Een zaak rond een veroordeelde pedofiel komt bovendrijven door de moord op een gepensioneerde rechercheur die deze afgeronde zaak toch niet kon vergeten. Forensisch psycholoog Cyrus Haven is dan wel geen rechercheur maar dit belet hem niet om hierin te duiken. Het verhaal ontwikkelt zich verrassend en ondanks de verschillende verhaallijntjes slaagt Robotham er in om het overzicht te houden, de lezer houdt er toch best wel zijn aandacht bij.
Robotham heeft een goede schrijfstijl die vaak ook nog eens humoristisch is, dit geeft boeken toch altijd net dat tikje extra. Meer gaan we er niet over zeggen, Robotham is en blijft een topschrijver en Meisje zonder leugens is een meer dan goed boek.

Uitgeverij: De Bezige Bij (2020) - 390 blz.
Oorspronkelijke titel: When She Was Good
Vertaling: Daniëlle Stensen

Geen opmerkingen: