dinsdag 24 januari 2012

Onwetend - Chevy Stevens

Sarah Gallagher is eindelijk gelukkig. Ze heeft een eigen bedrijf als antiekrestaurateur, een geweldige dochter en een leuke vriend. Maar ze worstelt met één vraag, die ze voor altijd opgehelderd wil hebben: wie zijn haar echte ouders?
Wanneer ze na een lange zoektocht haar moeder vindt, wordt ze voor de tweede keer door haar afgewezen. Al snel weet ze waarom: haar vader is een moordenaar, en haar moeder wil op geen enkele manier aan hem herinnerd worden.
Er is echter één ding erger dan ontdekken dat je vader een moordenaar is, en dat is dat hij naar jou op zoek gaat...

****

De tweede van Chevy Stevens is ook weer een schot in de roos, spannend en origineel.
Ook nu is het verhaal verteld in sessies bij haar psychiater en je weet dus dat ze het avontuur overleeft. Maar in dit boek vond ik het eerder een storend element en het droeg niet veel bij tot het verhaal, op een enkele emotie van Sarah na waardoor we weten hoe angstig ze is. Deze stukjes vond ik eerder saai, gelukkig waren ze zeer kort.
Vermist was af en toe ook nog grappig, maar dit is hier totaal niet het geval. Altijd een beetje spijtig.
Psychologisch zat dit boek weer zeer goed in mekaar, heel soms had ik het gevoel dat het niet helemaal klopte. De auteur bleef per personage ook gefocust op slechts enkele eigenschappen.
Deze opmerkingen vallen echter in het niet bij het hele verhaal. Het kwam enigszins traag op gang maar eenmaal op kruissnelheid was er geen stoppen meer aan. In een mum van een tijd heb je het boek uit. De auteur weet de lezer ook regelmatig te verrassen en aan het einde tovert ze nog een aparte wending uit haar hoed.
Chevy Stevens heeft met Onwetend weer een pracht boek neergepend. 
Eerder: Vermist

Uitgeverij: De Bezige Bij (2011) - 428 blz.
Oorspronkelijke titel: Never Knowing - Vertaling: Paul Witte

1 opmerking:

Riet zei

Heidi ik zie dat jij hem ook al uit hebt! Fijn dat het boek ook bij jou in de smaak viel.
Groetjes Riet.