donderdag 5 maart 2009

Niets is ooit - Toni Coppers

Detective.

Op de achterflap: "Na jaren te hebben rondgezworven in het buitenland, runt Simon de Vere een reclamebedrijfje in Brussel. Wanneer zijn vader Robert verongelukt, erft Simon diens zaak, een kleine maar gerespecteerde kunsthandel in de buurt van de Kleine Zavel.
Maar al op de begrafenis zijn er vreemde dingen gaande en de zaken worden hoe langer hoe vreemder: zijn vader blijkt een uitstaande schuld te hebben bij schimmige mensen met weinig gevoel voor humor en met de onhebbelijke gewoonte om Simon te bedreigen. Als er in de zaak wordt ingebroken, leert Simon inspecteur Liese Meerhout kennen. Liese heeft haar handen vol met een al even vreemde misdaad: de roofmoord op een gastconservator van het Afrikamuseum."

Van Toni Coppers had ik al twee comische verhalen gelezen, Dixit en Heilige nachten. Deze vielen zo goed in de smaak dat zijn eerste misdaadroman ook niet mocht ontbreken op mijn nog te lezen stapel. En nu is het er dus eindelijk van gekomen en het is een zeer goede leeservaring geworden. Coppers zijn schrijfstijl is enorm goed en dit op zijn eigen humoristische wijze. Ook zijn plot is tot in de details uitgewerkt. Daarbij heeft hij zo'n levendige beschrijving gegeven van Brussel, zijn cafés en restaurantjes dat je er zo naartoe zou gaan om ze zelf uit te proberen.
Een goed boek dus (251 blz), niet altijd even spannend, maar zeker een aanrader.

Geen opmerkingen: