zondag 25 mei 2008

heilige nachten - Toni Coppers

Komedie.

Op de achterflap: "David Cleeffs runt een communicatiebedrijfje, maar de zaken gaan niet bijster goed. Hij klust bij als tekstschrijver in de dierentuin, geeft lessen Algemene Kennis aan drie gevangenen en speelt reisleider tijdens ‘culturele cruises’ op de Middellaandse Zee. Tot overmaat van ramp ontpopt zijn vrouw Ellie zich tot een vetarische Jeanne d’Arc die te vuur en te zwaard het fastfood te lijf gaat. Gelukkig komt hij culinair nog aan zijn trekken in het Siciliaanse restaurant van zijn vriend Marco, en is er ook Iris, de warmbloedige vrouw van de cruisedirecteur met wie David van Luxor tot Venetië stomende avonturen beleeft.
Maar terwijl David ondervindt dat seks vooral een werkwoord is, beginnen de zaken danig uit de hand te lopen. De dierentuin wil een kijkcijferhit scoren door vrijwilligers in de leeuwenkooien te droppen, en de drie gevangenen gebruiken David om te ontsnappen en een megagijzeling op te zetten. Voor hij het goed en wel beseft, is David woordvoerder van de eerste echte ecoterroristen ter wereld..."

Dit boek (232 blz) is een waar pareltje, zeer humoristisch en met momenten zelfs hilarisch. Iemand laten lachen is niet evident maar Coppers is daar meer dan in geslaagd. Daar bovenop krijg je een originele kijk voorgeschoteld op jezelf en de wereld. Een echte aanrader!

Geen opmerkingen: