zaterdag 27 maart 2010

Zevende hemel - James Patterson

Detective.

Op de achterflap: "San Francisco wordt opgeschrikt door een reeks brandstichtingen met fatale gevolgen. De slachtoffers hebben één ding gemeen: het betreft allemaal rijke, succesvolle, getrouwde stellen. Vier koppels zijn inmiddels overleden en brigadier Lindsay Boxer is vastberaden om de moorden een halt toe te roepen. In haar zoektocht naar de moordenaar staat ze niet alleen. Met de hulp van haar vriendinnen van de Women's Murder Club - Yuki, een overwerkte officier van justitie, patholoog-anatoom Claire en Cindy, verslaggeefster van een belangrijke krant - moet Lindsay alles op alles zetten om de koelbloedige seriemoordenaar te stoppen."

Mijn eerste kennismaking met Patterson ondanks zijn indrukwekkende repertoire van een 40 tal boeken. En dit is het zevende deel (zie titel) in de reeks met de sympathieke, coole en zeer vrouwelijke Women's Murder Club waarvan binnenkort het negende deel verschijnt.
En het was een dikke meevaller. De auteur heeft een zeer directe en eenvoudige schrijfstijl, het verhaal is schitterend uitgedacht en je nieuwsgierigheid wordt voortdurend geprikkeld.
Wat mij verwonderde was dat er twee verhaallijnen naast elkaar liepen, weliswaar met de zelfde hoofdrolspelers, de club dus, en dat deze uiteindelijk niet echt bij mekaar kwamen, tenzij je de vluchtige en gekunstelde constructie helemaal op het einde meetelt. Twee verhalen voor de prijs van één dus. Ze waren alle twee zeer boeiend en kunstig bedacht.
Een goed boek dus waarmee je luttele aangename lees uurtjes kunt vullen en zeker een aanrader.

Uitgeverij: De Bezige Bij (2008) - 340 blz.
Oorspronkelijke titel: 7th Heaven
Vertaling: Daniëlle Stensen-Alders

Geen opmerkingen: