dinsdag 8 maart 2016

Hoe word je 100? - William Cortvriendt

Hoe word je 100? vertelt ons in duidelijke alledaagse taal de wetenschappelijke feiten over hoe we gezond en jong blijven en daardoor bijzonder lang kunnen leven. Het boek is door de internationale pers met lovende reacties ontvangen.
William Cortvriendt is arts met een uitgebreide ervaring in onderzoek. Hij heeft onder meer functies vervuld als medisch directeur en vice-president bij drie verschillende medische bedrijven en heeft gewerkt als consultant bij McKinsey & Company. Zijn boek Hoe word je 100? is eerder uitgebracht in de VS met de titel Living a Century or More en is aldaar een bestseller.

William Cortvriendt legt in duidelijke en eenvoudige taal uit hoe je gezond kan leven. Ouder worden is één ding maar het is een heel ander verhaal om 'gezond' oud te worden. En dat is toch hetgeen we allemaal betrachten maar niet altijd even gemakkelijk is.
De auteur behandelt verschillende soorten voedingsstoffen maar hij kadert dit wel in een algemene gezonde levensstijl. Lichaamsbeweging, yoga, geestelijke activiteiten haalt hij wel bijna in elk hoofdstuk aan als onderdeel van een algemene gezondheid. Hij doet dit aan de hand van de resultaten van vele wetenschappelijke onderzoeken. 
Het boek is te vergelijken met De voedselzandloper van Kris Verburgh, die trouwens het voorwoord schreef voor dit boek. Maar toch is het net ietsje anders. Hoe word je 100? is algemener en theoretischer waar De voedselzandloper meer praktische tips en uitgangspunten heeft. Een goed boek maar het vertelde niet veel nieuws na de drie vorige boeken die ik las over de materie.
Eerder: De voedselzandloper, Broodbuik, Het oerdieet

Uitgeverij: Lucht BV (2015) - 291 blz.

Geen opmerkingen: