dinsdag 31 december 2013

De zesde man - David Baldacci

In de ultra beveiligde staatsgevangenis Cutter's Rock wordt seriemoordenaar Edgar Roy gevangen gehouden, in afwachting van zijn rechtszaak. Het is vrijwel zeker dat hij veroordeeld zal worden. Privédetectives Sean King en Michelle Maxwell worden door Roys advocaat Ted Bergin, een oude vriend van King, gevraagd hem bij te staan. Maar onderweg naar hun eerste bespreking treffen King en Maxwell het levenloze lichaam van Bergin in zijn auto aan. Hij is vermoord.
In een poging te achterhalen wat er precies gebeurd is, neemt King, die tevens advocaat is, de verdediging van Roy op zich. Samen met Maxwell gaat hij op zoek naar antwoorden op vragen die iedereen uit de weg gaat. Want is Edgar Roy inderdaad een moordenaar? En wie heeft Ted Bergin vermoord? En waarom is de FBI zo geïnteresseerd in deze zaak?
Wanneer King en Maxwell in Roys verleden beginnen te graven, komen ze tegenover een zeer machtige vijand binnen de overheid te staan. Maar terwijl de dreigementen aan het adres van de twee onderzoekers steeds serieuzer worden en de muur tussen hen en de waarheid steeds hoger lijkt te worden, krijgen ze hulp vanuit een onverwachte hoek.

****

Vanaf dat David Baldacci in 1996 debuteerde met Het recht van de macht is hij niet meer weg te denken uit de thriller wereld en dan met name de actiethriller. De zesde man is het vijfde boek in de serie King & Maxwell.
De auteur heeft een rasechte Baldacci afgeleverd. Het speelt zich zoals altijd af aan de top van de Amerikaanse politieke wereld, bevat veel actie, is spannend en het leest gelijk een trein. Het is niet altijd even verrassend meer, maar toch heeft hij er nog een onverwacht einde aan kunnen breien.
Als actiethriller is dit boek dan ook meer dan geslaagd. Meer valt daar niet over te zeggen, Baldacci blijft gewoon een top schrijver.
Eerder: De rechtvaardigen, Niets dan de waarheid, Familieverraad, In het geheim, Rechteloos, Onschuldig

Uitgeverij: A.W.Bruna (2011) - 365 blz. 
Oorspronkelijke titel: The Sixt Man - Vertaling: Hugo Kuipers

Geen opmerkingen: