maandag 25 mei 2009

Niets dan de waarheid - David Baldacci

Actiethriller met een politiek tintje.

Op de achterflap: "Achter de schermen van de internationale politiek spelen zich zaken af die het publiek nooit ofte nimmer te weten mag komen. Het is een wereld waarin macht en misdaad naadloos in elkaar overgaan, waarin oorlogen worden ontketend om geld te verdienen.
Nicolas Creel is directeur van de Ares Corporation, de grootste wapenfabrikant ter wereld. Om de winst van zijn bedrijf naar grotere hoogten te stuwen, wil hij een nieuwe wapenwedloop bewerkstelligen.
Shaw is in dienst van een internationale, ultrageheime inlichtingendienst die de taak heeft conflicten waar ook ter wereld op te lossen en de vrede te bewaren. Samen met journaliste Katie James gaat hij op zoek naar de waarheid (...)"

Dit is weer op en top een echte 'Baldacci'. Veel, heel veel actie, een steengoed verhaal en een super goed speurders duo. Zoals altijd zet Baldacci dit om in een goed en spannend geschreven verhaal. Voor mij hoort hij bij de top van de actiethriller schrijvers en meestal staat hij garant voor vele uren leesplezier. Dit was hier zeker het geval. Top!

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

Hey !
Is deze Nick Stone de opvolger van Mister Clarinet ?
Ik ben die btw. nu aan het lezen ... ik ga Solomon in de gaten moeten houden in de bib.

Bye !! ik mail je gauw
xje