zaterdag 28 maart 2009

De rechtvaardigen - David Baldacci

Actiethriller.

Op de achterflap: "Hij was ooit de gevaarlijkste geheim agent in dienst van de CIA, totdat hij werd verraden door de mensen voor wie hij werkte. Zijn vrouw kwam hierbij om het leven en zijn dochtertje raakte hij voorgoed kwijt.
Nu is Oliver Stone de meest gezochte man in Amerika. Nadat hij wraak heeft genomen op zijn vroegere opdrachtgevers is hij, op de vlucht voor de politie en de FBI, ondergedoken in een afgelegen mijnwerkersstadje. Wanneer hij vriendschap sluit met de jonge weduwe Abigail Riker, komt hij erachter dat in dit ogenschijnlijk slaperige stadje vreemde dingen gebeuren.(...)"

Baldacci is een geweldig schrijver. Zoals altijd druipt de spanning van het boek af. Dit boek is het vierde in rij met Oliver Stone en de Camel club in de hoofdrol. 'De samenzwering', 'De verzamelaars' en 'De verraders' zijn de vorige. Best lees je deze eerst voor je aan 'De rechtvaardigen' begint, kwestie van een beetje mee te zijn met de verschillende personages.
Voor mij is Baldacci één van de beste actiethriller schrijvers. Voor de liefhebbers van dit genre is Baldacci een absolute 'must'. Het is niet gemakkelijk om zijn boeken weg te leggen voor zij uit zijn. Al zijn boeken zijn ooit mijn leesvoer geweest, op de voorlaatste na, maar die staat nog op mijn NTL lijst.

Geen opmerkingen: