vrijdag 18 maart 2011

Elixer - Hilary Duff

Thriller voor de adolescent.

Op de achterflap: "De zeventienjarige Clea Raymond heeft haar hele leven de schittering van de spotlights gekend. Ze is de dochter van een beroemde chirurg en een prominent politicus en zoekt als getalenteerd fotojournalist haar toevlucht in een wereld die haar in staat stelt naar verre, exotische plaatsen te reizen. Maar nadat Clea's vader verdwijnt op een humanitaire missie, ziet Clea plotseling dat er op haar foto's griezelige, vage beelden staan van een vreemde en mooie jongeman - een man die ze nog nooit heeft gezien. (...)"

Yep, Hilary Duff ambieert een schrijverscarrière naast haar talloze andere bezigheden en ok, het is niet helemaal geslaagd maar het mag er wezen, toch alleszins voor de jongere lezers, adolescenten met name.
In het begin was ik aangenaam verrast door haar schrijfstijl, die is echt heel behoorlijk. Naar mate ik vorderde kreeg ik wel het gevoel dat ze een leefwereld beschrijft die maar boeiend is voor de jongere lezer en ik had het precies allemaal al eens gelezen.
De plot had wel iets, maar ook deze was niet verrassend of origineel en in het begin klopte het nog wel maar naar de ontknoping toe zaten er toch wel wat mankementen in, werd het ongeloofwaardig en aan het einde leek het boek niet 'af'.
Hilary is nog jong en dat is duidelijk te merken, ze schrijft gelukkig wel vanuit haar eigen ervaring en dat maakt dan de personages weer levensecht.
Voor de jonge lezers en fans van Hilary Duff is het dus een aangenaam boek en het biedt een kijkje in het leven van de ster herself.

Uitg. De Boekerij (2011) - 238 blz. | Oorspr. titel Elixir - vertaling Ellis Post Uiterweer

Geen opmerkingen: