zaterdag 22 januari 2011

Crème Brûlée - Tine Bergen

Roman.

Op de achterflap: "Sonia werkt als talenlector op een hogeschool en woont samen met Stijn. Ze rolt zonder veel problemen van de ene dag in de andere en voelt zich daar prima bij. Tot ze een internationaal project in de maag gesplitst krijgt dat niet alleen haar job op de tocht zet, maar haar ook oog in oog brengt met Reiner, haar grote liefde van lang geleden."

Tine Bergen schreef eerder enkele jeugdboeken o.a. Gaijin en met Crème Brûlée zet ze haar eerste roman voor volwassenen neer. En ik moet zeggen dat ik weer ferm onder de indruk was.
Het boek wordt in de pers bestempeld als 'chicklit', eigentijdse romantische fictie literatuur volgens wikipedia. Het is een zeer herkenbaar verhaal maar dus inderdaad meer voor jonge vrouwen. Of voor een lezer die toevallig een vergelijkbare ervaring heeft gehad ofwel in een gedumpte liefde ofwel als jonge leerkracht.
Maar ook al hoor je niet tot een van deze categorieën dan is het toch een zeer leesbaar boek. Je zou het boek alleen al omwille van haar taalvaardigheid ter hand kunnen nemen, het is werkelijk verfrissend om nog eens een boek te lezen dat zo goed geschreven is. Maar daarnaast brengt Tine het verhaal ook nog eens met zoveel flair en humor dat je gewoon blijft doorlezen ook al is het verhaal op zich niet geweldig of origineel.
Chicklit of niet, ik heb erg genoten van dit boek. Mooie cover ook trouwens!

Uitg. Linkeroever (2010) - 184 blz.

Geen opmerkingen: