woensdag 24 november 2010

Hypnose - Lars Kepler

Thriller.

Op de achterflap: "Tien jaar geleden heeft Erik Maria Bark gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem om hulp vraagt bij een moordzaak waarbij de levens van twee jonge mensen op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij brengt een zwaargewonde getuige onder hypnose. Al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. Hij wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen. Gebeurtenissen die ook zijn gezin meesleuren in een vreselijke nachtmerrie."

Dit boek was een waar genot om te lezen. Het heeft alle goede ingrediënten: actie, spanning, goede plot, vlot om lezen, waarachtige en menselijke personages. Je wordt helemaal meegezogen in dit verhaal en het blijft spannend. Het was eerder een probleem om het boek af en toe opzij te kunnen leggen, er moeten soms toch ook nog wat huishoudelijke en andere taken verricht worden ...
Een enkele keer en dit tijdens de hypnose sessies van Erik's groep, kwam het boek wat saai en langdradig over. Maar dat is voor mij dan ook het enige minpunt. Het Zweedse schrijversechtpaar dat schuil gaat onder de pseudoniem Lars Kepler is gewoon kei goed.

Uitg. De Bezige Bij (2010) - 557 blz. | Oorspr. titel Hypnotisören - vertaling Tineke Jorissen-Wedzinga

Geen opmerkingen: