woensdag 15 september 2010

De souffleur - Donato Carrisi

Thriller, over een seriemoordenaar.

Op de achterflap: "Een gruwelijke ontdekking zet een onderzoek in gang, dat alle ervaring en inzet vereist van een speciaal rechercheteam. De tijd dringt, want een van de slachtoffers is mogelijk nog in leven. De rechercheurs staan tegenover een ongrijpbare tegenstander die hen voortdurend op de proef stelt. Meer en meer krijgen ze het gevoel dat ze achter de feiten aanlopen: het is de moordenaar die bepaalt welke kant het onderzoek op gaat."

Weer een geslaagd debuut. De souffleur is een spannend en origineel verhaal met heel veel afwisseling, een toch wel speciale seriemoordenaar en een rechercheteam dat moeite heeft om een team te zijn.
Het boek heeft wel enkele schoonheidsfoutjes. Zo zijn er bepaalde hoofdstukken die plots uit het niets lijken op te duiken. Je bladert dan al snel terug want het lijkt erop dat je iets gemist heb, maar dit is niet zo. Ook worden sommige zinnen te vaak herhaald, net als de voorlopige conclusies van het team.
Maar verder is het een boek om U tegen te zeggen. Het boek is zeer complex met verschillende verhalen in het verhaal. Daarmee blijft het boeiend en krijg je geen kans om je aandacht te laten verslappen. Vaak word je ook op het verkeerde been gezet en verrassende plotwendingen zijn alom tegenwoordig. Carrisi heeft dat goed gedaan!

Uitg. Wereldbibliotheek bv (2009) - 511 blz. | Oorspr. titel Il suggeritore - vertaling Els van der Pluijm

Geen opmerkingen: