maandag 12 juli 2010

Ik zag jou - Julie Parsons

Detective/Thriller.

Op de achterflap: "Al tien jaar lang wordt de pas gepensioneerde politieman Michael McLoughlin achtervolgd door de zaak van een jonge vrouw die op gruwelijke wijze is vermoord en de genegenheid die hij voelt voor de moeder van het slachtoffer, Margaret Mitchell. Een wederdienst voor een vriend leidt hem naar een andere vrouw, Sally Spencer, wier dochter Marina is verdronken. Een ongeluk, zelfmoord... of moord?"

In dit boek is de voornaamste verhaallijn de zoektocht naar wat er nu precies met Marina gebeurde. Het boek begint echter met een ander verhaal zo blijkt later, het verhaal uit haar debuut boek 'Het laatste vonnis'. Heel het boek door heb ik me dus afgevraagd waar die twee zaken elkaar ergens zouden raken. De personages komen mekaar uiteindelijk tegen, ze praten met mekaar maar het enige verband tussen deze twee zaken blijkt de politieman McLoughlin te zijn. Sommige personen overlappen wel in de twee verhalen maar het doet totaal niet ter zake en het schept verwarring bij de lezer.
Een spijtige zaak dus deze dubbele verhaallijn. Het boek zou veel beter tot zijn recht gekomen zijn zonder, want het eigenlijke verhaal in 'Ik zag jou' is wel zeer goed opgebouwd. Langzaam maar zeker kom je meer te weten over wat er gebeurde en worden de ogenschijnlijke discrepanties in het leven van Marina opgehelderd.
Parsons heeft hier wel puik werk geleverd. De plot was niet echt spannend behalve naar het einde toe maar zeker wel heel origineel. Toch wel een aanrader dit boek.

Uitg. The House of Books (2008) - 336 blz. | Oorspr. titel I Saw You - vertaling Annemarie Lodewijk

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

Ooo van Drie Seconden ga je smullen !! Véél leesplezier,
xjes Britney