woensdag 11 maart 2009

Adelaarsbloed - Craig Russell

Detective/thriller." Een seriemoordenaar houdt een stad in zijn greep...."

Op de achterflap: "Toch, als ik dit schrijf, hoofdinspecteur, slaapt u en leeft mijn volgende slachtoffer nog, en als u dit leest, is ze allang dood. Zo duurt onze dans voort.
Behalve een raadselachtige e-mail aan hoofdinspecteur Jan Fabel is er geen enkel direct en overtuigend bewijs dat twee gruwelijke moordzaken met elkaar verband houden. (...)"

Dit is een schitterend debuut van Russell. Thrillers over seriemoordenaars hebben me altijd al geïntrigeerd maar Adelaarsbloed is toch een klasse apart. Vooral de indrukwekkende plot doet het 'm. Daar is zéér goed over nagedacht. Je hebt er wel alle aandacht bij nodig om bij te blijven maar in dit geval is het een verrijking van de verhaallijn.
Ondanks het feit dat het boek niet echt spannend is, behalve op het einde, blijf je toch in de greep van het verhaal. Dit dankzij de vele onverwachte wendingen en de zeer goede schrijfstijl.
De zoektocht naar de seriemoordenaar staat centraal en daarmee overheerst het detective gehalte. Het thriller gedeelte bestaat vooral uit de levendige beschrijvingen van de misdaden en uiteindelijk ook in de jacht op de moordenaar.
Laat de volgende 'Jan Fabel' maar aanrukken!

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

Hey !
Als ge graag de seriemoordenaars hebt dan is Alex Kava ook zeker iets voor jou, een seriemoordenaar die een FBI agent op de hielen zit. Een vleugje romantiek met de plaatselijk sheriff ontbreekt ook niet ... doei doei ! ik mail je
xx Britney