woensdag 24 december 2008

De vrouw die met vuur speelde - Stieg Larsson

Thriller/detective.

Op de achterflap: "Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over vrouwenhandel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel."

Een zeer knap geconstrueerd verhaal deze tweede larsson. Voor de eigenlijke misdaad zoals op de achterflap staat, moet je een hele tijd wachten maar er gebeuren toch vele dingen die achteraf allemaal ingepast worden
. Larsson heeft hier echt een knap verhaal van gemaakt. Ik vind dit een beter boek dan zijn eerste. Het is beter uitgewerkt en samenhangender. Alle gebeurtenissen en ontdekkingen leiden uiteindelijk naar de ontknoping en pas op het einde krijg je het hele plaatje in beeld. Ik vond het ongelooflijk spannend. Sporadisch was ook dit boek humoristisch.

Geen opmerkingen: