dinsdag 25 november 2008

In steen begraven - Jenni Mills

Literaire thriller.

Op de achterflap: "Kit Parry, een succesvol mijnbouwkundig ingenieur, heeft haar hele leven geprobeerd de herinneringen aan de lange, hete zomer in haar veertiende levensjaar te verdringen.
Als ze in Bath, de stad waar ze is opgegroeid, de leiding krijgt over een project waarbij de oude mijnen gestabiliseerd moeten worden, dreigen de geheimen die ze zo wanhopig geprobeerd heeft te begraven zich een weg naar de oppervlakte te banen."

Dit was gewoon weg een goed boek. Niet echt een thriller, alhoewel het op momenten en zeker op het einde ongemeen spannend was. Het belangrijkste gedeelte van het boek gaat over de verdrongen herinneringen van Kit oftewel Katie zoals ze heette in haar jeugdjaren. Het verhaal speelt zich enerzijds af in die mysterieuze zomer toen ze veertien jaar werd en anderzijds in het nu, haar volwassen leven. Daarbij kwam de auteur regelmatig grappig uit de hoek. Niet voor de liefhebbers van spanning maar voor anderen toch een aanrader.

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

amaai amaai wat is De Uitlevering een sterk boek !! Ik kan niet ophouden met lezen, zo'n ingenieus plan dat die bedacht hebben daar in Ohio ... te slim voor woorden.

Bedankt voor deze grandioze tip Heidi !!

Bye Bye xxx
groetjes Britney

ps sorry voor mijn email met irritaties vanop het werk ... maar ge waart de eerste die ik hoorde die dag en dus waart ge slachtoffer :o)