maandag 10 februari 2020

Vrouwen zonder genade - Camilla Läckberg

Drie onbekende vrouwen vinden elkaar en hebben hetzelfde gruwelijke doel...
Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek. Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending...

***

Camille Läckberg heeft hier drie vrouwen in de hoofdrol en ze belichten elk een ander thema in wat er voor vrouwen zoal kan misgaan in een huwelijk, ontrouw, geweld en vernedering. Het hoeft geen betoog dat dit interessant en vlot leest.
Het is een klein boekje, een novelle en heeft korte hoofdstukken met snelle wisselende perspectieven. Met wat geluk lees je dit in één ruk uit en je kan niet anders dan meeleven met deze vrouwen.
Vrouwen zonder genade is geen volwaardige roman en dus als zodanig ook niet te beoordelen. Het is een interessant boek om zo even tussendoor te lezen en het blijft je zelfs even bij.
Eerder: IJsprinses, Predikant, Steenhouwer, Zusje, Oorlogskind, Zeemeermin, Vuurtorenwachter, Engeleneiland, Leeuwentemmer, Heks

Uitgeverij: The House of Books (2019) - 157 blz.
Oorspronkelijke titel: Kvinnor utan nåd
Vertaling: Elina van der Heijden

Geen opmerkingen: