maandag 14 december 2020

Totdat het voorbij is - Tommy Wieringa

Op een vrijdagmorgen vroeg in de mooiste maand van het jaar werd Tommy Wieringa voor de tweede keer vader. De geboorte van zijn dochters veranderde zijn kijk op de wereld en zijn gevoel van geluk. Bij de geboorte van een kind dien je in de eerste plaats man en vader te zijn, heet het, maar toen hij zichzelf de volgende ochtend om zes uur weer achter zijn werktafel vond, ontdekte hij dat hij altijd schrijver blijft. 'Niet het plichtsbesef maar omdat ik toch wakker was en toch niks anders te doen had.' Het vaderschap brengt Tommy Wieringa prachtige observaties en verhalen, en een nieuwe opdracht: 'Kijk, kijk goed, zeg je tegen jezelf, vergeet je drukte en het gewemel, straks is het voorbij.' In deze bundel zijn de mooiste verhalen samengebracht over zijn kinderen, een bron van onmetelijke liefde.

Tommy Wieringa studeerde geschiedenis en journalistiek en is voornamelijk bezig met schrijven, scenario's, hoorspelen, columns en romans. In 2005 brak hij door met de ontwikkelingsroman Joe Speedboot.
Totdat het voorbij is is een dun boekje met korte verhaaltjes van een bladzijde of twee, reflecties over zijn vaderschap, dochters en kleine gebeurtenissen hieromtrent. Schattig om te lezen, soms grappig, Wieringa raakt je met deze kleine beschouwingen. Een boekje om tussendoor eens vast te nemen en even stil te staan, mooi. 

Uitgeverij: De Bezige Bij (2019) - 62 blz. 
 

Geen opmerkingen: