maandag 18 februari 2019

Het donkerste water - Sharon Bolton

Lacey Flint is naar een woonboot verhuisd, en begint deel uit te maken van de kleurrijke gemeenschap die in Londen op de Theems woont. Elke dag zwemt ze ook in de rivier. Op een vroege zomerochtend vindt ze tijdens het zwemmen een in doeken gewikkeld lichaam van een jonge vrouw. Het lijkt toeval - Lacey werkt sinds kort bij de rivierpolitie en weet hoeveel lichamen er elk jaar uit de Theems gevist worden. Maar onderzoek lijkt aan te tonen dat dit lichaam bedoeld was voor haar om te vinden. Ook al is ze geen inspecteur meer, ze kan niet anders dan zich met deze zaak bemoeien...

****

Sharon Bolton heeft drama gestudeerd aan de universiteit maar daarin vond ze weinig werk. Ze volgde dan een opleiding in de bedrijfskunde (MBA) en vond werk in de marketing en communicatie. Na een gesprek met een journalist besloot ze dat er geld te verdienen viel met het schrijven van boeken en ze voegde de daad bij het woord. In 2008 kwam haar eerste thriller uit, Offerande.
Bolton is gefascineerd door mysterie en spannende dingen, het mysterieuze heeft in dit boek echter minder plaats gekregen. Maar er gebeuren toch wel fascinerende en speciale dingen en daarmee valt ze ook nu toch weer op als thrillerauteur.
Het donkerste water is een vlot boek dat absoluut intrigeert en een maatschappelijk probleem aankaart maar dat is aan de lezer om te ontdekken. Het is alleszins een spannend boek geworden waarbij je je niet moet vervelen. Lacey Flint is ook wel een speciaal personage. Er wordt in het boek wel vaak verwezen naar dingen die in eerdere boeken gebeurt zijn en dit wekt enige wrevel want je kent de toedracht dan niet of je bent hem vergeten. Een meer dan goed boek.
Eerder: Offerande, Bezwering, Bloedschande, Zielsgeheim, Blijf waar je bent, Kleine zwarte leugens

Uitgeverij: A.W. Bruna (2018) - 477 blz.
Oorspronkelijke titel: A Dark and Twisted Tide
Vertaling: Anda Witsenburg

Geen opmerkingen: