donderdag 28 december 2017

Jager - Lars Kepler

Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt. Een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken; het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat.
Ondertussen verheugt celebrity-chef Rex Müller zich erop dat zijn zoon voor het eerst bij hem zal komen logeren. Zijn plezier wordt echter overschaduwd doordat Rex plotseling zelf verdachte wordt in het moordonderzoek. Maar dan ontvangt hij een telefoontje waarbij het kinderliedje ook voor hem wordt afgespeeld.

****

Lars Kepler heeft met Jager een spannend actie boek geschreven.
Als je het nauwkeurig leest moet je wel een sterke maag hebben, de moorden zijn immers extreem gewelddadig en bloederig.
De plot zit heel erg goed in elkaar en is boeiend. Joona Linna en Saga Bauer zijn ook twee figuren die beiden toch enigszins speciaal te noemen zijn. Samen lossen ze het mysterie op, alhoewel dit 'samen' niet letterlijk genomen mag worden. Ieder voor zich komen ze verder in de oplossing en laten ze het even aan elkaar weten.
Het is een zeer goed boek dat moeilijk weg te leggen is. Ik kreeg echter niet dat speciale gevoel van in eerdere boeken van hun hand. De persoonlijke evolutie van het rechercheurs duo komt niet aan bod en het boek leest afstandelijker, van enige diepgang is geen sprake. Maar zoals ik al zei, de plot is wel indrukwekkend en de spanning is om te snijden. Vanuit dit standpunt is het een meer dan goed boek.
Eerder: Hypnose, Contract, Getuige, Slaap, Stalker, Playground

Uitgeverij: De Bezige Bij (2017) - 541 blz.
Oorspronkelijke titel: Kaninjägaren
Vertaling: Clementine Luijten en Jasper Popma

Geen opmerkingen: