maandag 17 januari 2011

Spel zonder regels - Greg Iles

Thriller.

Op de achterflap: "Penn Cage had vroeger geen gemakkelijke baan. Als openbaar aanklager in Houston was hij verantwoordelijk voor meerdere ter dood veroordelingen. Maar dat was nog niets vergeleken bij wat hem nu te wachten staat.
Als burgemeester moet Penn zijn geboortestad Natchez proberen te redden uit de nietsontziende klauwen van de internationale gokmaffia. En hij staat er alleen voor, want iedereen om hem heen is al bezweken voor de verlokkingen van het snelle geld.
De maffiabazen deinzen nergens voor terug. Al snel vekeren niet alleen Penns eigen leven, maar ook de levens van zijn familie en zijn ex, van wie hij nog steeds houdt, in groot gevaar. Hij zal moeten kiezen, maar wat is de juiste keuze?"

Ik kan hier alleen maar men vorige besprekingen van Iles onderschrijven (Ontluistering, Doodsangst, Kwade opzet). Iles schrijft super spannende no nonsense thrillers. Je weet van in het begin wie de bad guys zijn en hoe het ongeveer in mekaar zit en toch slaagt de auteur erin om je aan het boek gekluisterd te houden. Met de regelmaat van een klok verrast het boek met allerlei plotwendingen en vele spannende actiescènes. Ditmaal zou ik op bepaalde momenten zelfs in het boek gedoken zijn om men verontwaardiging te spuien over al het onrecht en misbruik, het heeft me aangegrepen.
En ook al heeft het boek een held, Kelly, die begiftigd lijkt met bovenmenselijke krachten, het deed niets af aan het leesplezier. Greg Iles is top!

Uitg. Luitingh-Sijthoff (2010) - 590 blz. | Oorspr. titel The Devil's Punchbowl - vertaling Frank Lefevere

Geen opmerkingen: